چاپ        ارسال به دوست

موفقیتی دیگر از اعضای هیات علمی دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته:

مقاله دوعضو هیات علمی دانشگاه به عنوان مقاله منتخب در سمینار بین المللی پرینت سه بعدی ارایه شد

مقاله مشترک دکتر رضا دهقانی و دکتر محمدرضا کارآموز راوری از اعضای هیات علمی گروه مهندسی مکانیک دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته به عنوان مقاله منتخب در آیین گشایش سمینار بین المللی پرینت سه بعدی در آمریکا، که بزرگترین کنفرانس علمی جهان در این زمینه است، ارایه گردید.
مقاله "بررسی تولید پاشش مذاب طی فرآیند ذوب انتخابی توسط لیزر" ( An Investigation into Spatter Creation during Selective Laser Melting) از همکاری پژوهشی اعضای هیات علمی دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته با دانشگاههای "ویرجینیا تک" (Virginia Tech) و دانشگاه "میشیگان" (University of Michigan) استخراج شده است.
دکتر محمدرضا کارآموز درخصوص این پژوهش گفت: روش تولید افزودنی، که گاهی از آن با عنوان پرینت سه‌بعدی یاد می‌شود، یک روش قدرتمند جهت تولید قطعات پیچیده است.
وی افزود: امروزه از بین روش‌های تولید افزودنی، روش ذوب انتخابی توسط لیزر، به دلیل توانایی تولید قطعات فلزی با خواص مکانیکی مناسب، به شدت مورد توجه محققان قرار گرفته‌است.
به گفته دکترکارآموزراوری در این فرآیند ابتدا یک مدل رایانه ای از قطعه‌ای تهیه می شود که قرار است تولید شود. سپس این مدل به لایه‌هایی در جهت ارتفاع تقسیم می‌شود و در ادامه لایه ای از پودر روی بستر ساخت توزیع شده و طرح لایه‌های جسم با استفاده از لیزر بر روی آن ذوب می‌گردد.
وی خاطرنشان کرد: این فرآیند تا جایی تکرار می‌گردد که نمونه نهایی تولید گردد.
وی توضیح داد: هنگامی که لیزر، روی پودر حرکت می‌کند، برخی از پودرهای مذاب به اطراف پخش شده و روی سطح قطعه یا پودر خام قرار می‌گیرند. این پدیده سبب می‌شود استحکام قطعه نهایی، به دلیل وجود تمرکز تنش در محل این آسیب‌ها به شدت کاهش یابد.
وی افزود: با این شرایط، پیش‌بینی موقعیت مذاب پاشیده شده به اطراف و ارائه راه‌حلی برای جلوگیری از افتادن آن روی بستر ساخت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
به گفته عضو هیات علمی دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته در پژوهش صورت گرفته، با استفاده از پردازش تصاویر دیجیتال، که از فرآیند ساخت یک قطعه تهیه می‌شوند، موقعیت و اندازه پاشش‌های به وجود آمده حین فرآیند ذوب انتخابی توسط لیزر مورد ارزیابی قرار گرفتند.
وی هدف نهایی از این پروژه را کنترل پارامترهای ساخت، اعم از توان لیزر، سرعت حرکت لیزر، اندازه پودر مورد استفاده و نرخ جریان گاز خنثی عنوان کرد به گونه‌ای که بتوان میزان آسیب‌های ایجاد شده به واسطه پاشش مذاب را به حداقل رساند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، بیست و هشتمین سمینار بین المللی پرینت سه بعدی از 7 تا 9 آگوست 2017 برابر با 16 و 17 شهریور96 در دانشگاه ایالت تکزاس در شهر اوستین (Austin) آمریکا برگزار گردید.


٠٩:٤٣ - يکشنبه ٣٠ مهر ١٣٩٦    /    عدد : ١٥٧    /    تعداد نمایش : ٢٣١٥


برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج