چاپ        ارسال به دوست

به مناسبت فرارسیدن پنجم اسفند، بزرگداشت خواجه نصیر الدین طوسی و روز مهندس صورت پذیرفت؛

گفتگو با دکتر عباس سیوندی، رئیس دانشکده مهندسی عمران و نقشه برداری

به بهانه فرارسیدن پنجم اسفند، بزرگداشت خواجه نصیر الدین طوسی و روز مهندس، فرصت را مغتنم شمرده؛ و به‌منظور آشنایی بیشتر و معرفی دانشکده مهندسی عمران و نقشه‌برداری با دکتر سیوندی گفتگویی به ‌شرح ذیل انجام شد.

ضمن عرض تبریک روز مهندس لطفاً مختصری راجع به دانشکده مهندسی عمران و نقشه‌برداری صحبت بفرمایید.

دانشکده مهندسی عمران و نقشه‌برداری در سال 1387 تأسیس گردید. این دانشکده هم‌اکنون در 3 گروه آموزشی و 6 رشته تحصیلی مهندسی زلزله، مهندسی ژئوتکنیک، مهندسی آب و سازه‌های هیدرولیکی، مدیریت منابع آب، مهندسی سیستم اطلاعات مکانی و مهندسی سنجش‌ازدور در حال فعالیت می‌باشد. اکثر رشته گرایش‌های این دانشکده، جزو رشته‌های خاص و کاربردی می‌باشد که در هیچ‌یک از استان‌های هم‌جوار وجود ندارند. این دانشکده در حال حاضر دارای 3 دانشیار و 8 استادیار می‌باشد که همواره در زمینه‌های آموزشی، پژوهشی و صنعتی جزو دانشکده‌های موفق دانشگاه بوده است.

سال گذشته در خبرها اعلام کردید که رشته مهندسی زلزله برای اولین بار در جنوب شرق کشور در این دانشکده راه‌اندازی شده است ضمن صحبت دراین‌باره، توضیح بفرمایید این رشته چه نقشی را در رفع نیازهای منطقه ایفا خواهد کرد.

ازآنجایی‌که استان کرمان جزو مناطق با لرزه‌خیزی بسیار زیاد در کشور می‌باشد، کمبود رشته مهندسی زلزله همواره در دانشگاه‌های استان مشهود بود. می‌توان این‌گونه بیان کرد که تمام مجموعه‌های اداری، صنعتی و خدماتی موجود در استان که به نحوی درگیر فعالیت‌های عمرانی می‌باشند در اولین گام با رشته مهندسی زلزله مواجه خواهند بود. لذا تاکنون از مهندسین خارج از استان در شرکت‌های مهندسین مشاور استفاده می‌شد که پیش‌بینی می‌شود این دانشکده باتربیت نیروهای بومی در این رشته سهم به سزایی در تامین نیروی متخصص و کاهش آسیب‌پذیری‌های لرزه‌ای زیرساخت‌های عمرانی داشته باشد.

با توجه به مأموریت دانشگاه با توجه به صنعتی بودن آن، جایگاه دانشکده مهندسی عمران و نقشه‌برداری درزمینه ارتباط با صنعت دانشگاه چگونه است.

اعضای دانشکده در سال جاری تاکنون موفق به بستن قرارداد 3 سه طرح پژوهشی بزرگ با صنعت شده‌اند. این طرح‌ها در راستای حل مشکلات صنایع اصلی استان می‌باشند که امید است گامی موفق در این مسیر برای ارتباط هرچه بهتر دانشگاه با صنعت باشند.

این دانشکده چه برنامه‌هایی برای آینده دارد.

دانشکده مهندسی عمران و نقشه‌برداری در پاییز سال آینده میزبان هشتمین دوره کنفرانس ملی مصالح و فناوری‌های نوین در مهندسی عمران خواهد بود.

کتابخانه دیجیتال دانشکده مهندسی عمران و نقشه‌برداری باهدف کمک به ارتقاء سطح کیفی آموزش و پژوهش دانشکده از طریق مجموعه‌سازی، سازمان‌دهی و دسترس‌پذیری منابع اطلاعاتی الکترونیکی بین‌المللی بر اساس نیاز اطلاعاتی (اساتید، دانشجویان و پژوهشگران) و همچنین فراهم نمودن بستری مناسب جهت استفاده از این منابع توسط کاربران در کوتاه‌ترین زمان و مفیدترین شرایط ممکن، در حال طی کردن مراحل نهایی می‌باشد که انشا الله به‌زودی به بهره‌برداری خواهد رسید.

از دیگر برنامه‌های آتی دانشکده برنامه‌ریزی برای نیاز محور شدن پایان‌نامه‌های دانشجویان خواهد بود. کاربردی شدن پایان‌نامه‌های دانشجویان ازیک‌طرف کمک شایانی به رفع مشکلات موجود در استان و حتی کشور خواهد کرد و از طرف دیگر زمینه ارتباط هرچه بهتر دانشجویان و اساتید با صنعت را فراهم خواهد نمود.

در رابطه با نحوه مشارکت دانشکده با نهادهای بین‌المللی نیز مختصری شرح دهید.

قرارگیری نام دو نفر از اساتید دانشکده به‌عنوان یک درصد داور برتر مجلات معتبر بین‌المللی توسط پایگاه استنادی Web of Science، عضویت 3 نفر از اعضای دانشکده در هیات تحریره مجلات معتبر بین‌المللی، چاپ بیش از 15 مقاله و 3 کتاب با اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌های معتبر بین‌المللی بیانگر این موضوع می‌باشد که این دانشکده در ارتباطات بین‌الملل در جایگاه قابل قبولی می‌باشد. در حال حاضر نیز دانشکده پیگیر برقراری تفاهم‌نامه‌های مشترک با دو انجمن بین‌المللی می‌باشد.

به‌عنوان کلام پایانی اگر صحبتی دارید بفرمایید.

بنده همواره با دانشجویان و کلاس مرتبط بوده‌ام و هرگز لذت هیچ کاری را با تدریس و یا فعالیت پژوهشی و علمی قابل‌جایگزینی نمی‌بینم. آنچه در اینجا به‌عنوان عملکرد اخیر دانشکده مهندسی عمران و نقشه‌برداری عنوان شد قطعاً حاصل تلاش جمعی اساتید و دانشجویان دانشکده می‌باشد.

 


١٢:٢٧ - دوشنبه ٥ اسفند ١٣٩٨    /    عدد : ٢٠٣٢    /    تعداد نمایش : ٦٦٤٠


برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج